X10D-medarbetare utvecklar visirhållare för sjukvårdspersonal

3d_visir_x10d

På X10D Solutions vill vi också hjälpa till i dessa svåra tider. En av våra medarbetare, Daniel Vintersvärd, deltar i ett projekt för 3d-printade visirhållare för Landstinget Dalarna. Så här berättar han själv om arbetet:

“Sen helgen har min far och jag itererat en design på visir för Landstinget Dalarna där förutsättningen var att göra en stadig hållare som kunde hålla i ett OH-ark och vara lätt att göra rent (så inga små hål). CAD-licens lånades från jobbet, X10D Solutions, och prototyperna har körts hemma hos pappa (SM4JLX //Inge). Vi valde att använda ett hålslag inställt på A6 för att göra hålen i arket som sen kan fästas på hållaren för att minimera tillverkningsinsatsen. Grova gummisnoddar eller elastiskt band kompletterar visiret.”

“Med rätt verktyg gick det fort att iterera. Jag kunde dela min skärm och göra ändringar på 3D-modellen i CATIA medan vi pratade om olika lösningar baserat på prototyperna som printades lika fort som vi hade en iteration färdig.”

Även om det finns många olika varianter av visirhållare vid det här laget så finns det alltid många olika behovsprofiler. Att snabbt kunna ställa om en konstruktion till rådande omständigheter är A och O.

Via länken hittar du 3dprint-fil och instruktioner. Använd, sprid och modifiera efter eget tycke!
https://www.linkedin.com/smart-links/AQE4bHTsbrPu1A 

Share this post

It’s all about honesty, simplicity, personality and professionalism

Your message has been sent!

Thank you for submitting your message.
We will contact you as soon as possible

X10D Solutions

Let's get in touch!

Closeup shot of a two unrecognizable businessmen shaking hands in an office

We want to know how we can help you!
Are you interested in our solutions, products or experiences? We are just a short message away to help you!

Please write a short note on how we can help you and write your name and number. We will do our best to contact you as soon as possible!

Have a nice day!
Team X10D Solutions