Fem punkter om hur 3DEXPERIENCE främjar innovation

3DExperience

I en tankeväckande artikel går Jacob Morgan igenom fem punkter om hur man lyckas med innovation i framtiden. På Linkedin berättar Michael Finocchiaro om hur 3DEXPERIENCE-plattformen är uppbyggd för att tackla dessa utmaningar. På X10D Solutions delar vi Finocchiaros bild av att plattformen kan hjälpa våra kunder att låsa upp sin innovationspotential. I dagens blogginlägg tittar vi närmare på hur det kan gå till.

1. Fokusera på smidighet
ENOVIA-apparna i 3DEXPERIENCE-plattformen är världsledande när det kommer till förändringsarbete, portfölj- och produkt-management, materialöverensstämmelser och andra discipliner som krävs för att maximera smidigheten och övervaka förändringar under produktens livscykel. Digitaliseringen av de här processerna accelererar ”time to value”, du får ut innovationerna på marknaden snabbare och med färre defekter.

Eftersom alla appar från CATIA, ENOVIA och SIMULIA bor i samma plattform, 3DEXPERIENCE, med kraftfulla inbyggda verktyg för samarbete, så har det aldrig varit lättare att försäkra sig om kvalitet och kreativitet i produktdesign och utveckling.

2. Dra nytta av världen
För att bli bättre innovatörer fokuserar företag på sin kärnverksamhet och förlitar sig på styrkorna i värdekedjan. 3DEXPERIENCE-plattformen låter dig via 3DPassport integrera hela din försörjningskedja på ett säkert sätt och skyddar immateriella rättigheter för varje deltagare. Konstruktörer kan samarbeta i CATIA, diskutera sina senaste modeller i 3DPlay och driva nödvändiga förändringar och förbättringar. Ingen annan plattform tillåter den här typen av kraftfullt samarbete i realtid och 3D. Användarna kan ta hjälp av en hel värld av innovation. SIMULIA gör att du sparar tid och pengar när det kommer till prototyper genom användarvänliga appar som Finite Element Analysis, Stress Analysis, Computation Fluid Analysis och mer.

3. Lös kundernas problem och uppfyll deras drömmar
För att lösa våra kunders problem och tänka utanför boxen måste vi vara innovativa. Med de lättförståeliga Change Management-apparna i ENOVIA, de gränslösa möjligheterna till kreativitet i CATIA-apparna och de djuplodande analyserna i SIMULIA så kan situationer snabbt åtgärdas och drömmar kan bli verklighet och testas i realtid.

4. Fostra en innovativ kultur
För att hjälpa våra anställda måste vi bryta ner barriärer och expandera våra gränser.

I 3DEXPERIENCE är alla applikationer för design (CATIA), simulering (SIMULIA) och engineering (ENOVIA) tajt integrerade. Genom 3DSpace låter de människor från hela organisationen arbeta mot samma data och med samma verktyg. Det hjälper till med utbyte av kunskap och minskar antalet misstag. Till exempel kan en idé från konstruktörerna omedelbart undersökas av någon från produktionsavdelningen för att säkerställa att samma idé inte kommer skapa förseningar i fabriken.

5. Surfa på förändringens vågor
3DDashboard låter användare skapa specialanpassade dashboards baserade på realtidsdata både inifrån och utifrån företaget. Det ger dem tillgång till marknadstrender, nya teknologiska framsteg och feedback från kunder. När dashboards används i en Cloudmiljö får du tillgång till dem från hela planeten, dygnet runt, året om. Det möjliggör innovation var som helst, när som helst.

Vill du veta mer om hur vi på X10D kan hjälpa er att utvecklas med 3DEXPERIENCE? Kontakta oss! 

Share this post

It’s all about honesty, simplicity, personality and professionalism

Your message has been sent!

Thank you for submitting your message.
We will contact you as soon as possible

X10D Solutions

Let's get in touch!

Closeup shot of a two unrecognizable businessmen shaking hands in an office

We want to know how we can help you!
Are you interested in our solutions, products or experiences? We are just a short message away to help you!

Please write a short note on how we can help you and write your name and number. We will do our best to contact you as soon as possible!

Have a nice day!
Team X10D Solutions