BI Essentials får din CAD-data att bekänna färg!

BI Essentials får din CAD-data att bekänna färg!

On december 4, 2018, Posted by , In 3DEXPERIENCE,CATIA,Cloud,PLM,Tips och trix, With No Comments

grön_motorcykel

 

Idag tittar vi lite närmare på ”Business Intelligence Essentials” i 3DEXPERIENCE. Det är ett visuellt verktyg som kan hjälpa din organisation att fatta rätt beslut inom en mängd områden. Här är det nästan bara fantasin som sätter gränser.

 

Som konstruktör kanske du ska hålla i en presentation under ett projektmöte och visa upp mognadsgraden på produkten under utveckling.

 

Du kan då använda B.I. Essentials för att tydligt presentera vilka delar som är färdiga och inte. Programmet tittar på attributet ”Design state” och grönfärgar de delar som har status ”released” både direkt i 3D-modellen och i produktträdet. De delar som fortfarande är ”in work” får istället en illröd färg. Det blir supertydligt för alla som ser modellen.

 

 

I 3DEXPERIENCE får du med ett antal fördefinierade Business Intelligence Essentials. Ett väldigt enkelt sådant exempel visar just mognadsgraden. En annan användbar inbyggd fråga är ”Major revision status”. Den indikerar att det finns artiklar som behöver bytas ut i din struktur. Du kan enkelt se att där det lyser rött i modellen så finns det nyare revisioner av de delarna.

 

 

rödblå1

 

 

Egendefinierade B.I. Essentials!

När man börjar skriva sina egna frågor börjar det bli verkligt spännande. På X10D Solutions har vi tagit fram ett flertal regler som presenterar kundspecifik information på olika sätt.

 

Man kan skräddarsy egna frågor baserade på attribut som företaget skapat upp själva och som är viktiga variabler för den egna organisationen. Det skulle kunna vara till exempel målvikt och aktuell vikt där färgsättningen talar om ifall du ligger över eller under viktmålet i en sammanställning.

 

 

grön2

 

 

Med hjälp av frågan ”Reserve Status” kan vi tydligt se vilka delar i modellen som är reserverade av oss. Till vänster ser vi även de olika färgkoderna i trädet. I modellen kan vi också presentera ytterligare information på delen som är markerad. Till höger på skärmen syns information om vad färgerna betyder.

 

 

Vilka delar av organisationen kan ha nytta av B.I. Essentials?

Hela organisationen. Det här är data som konstruktörer kommer åt via Native Client och som alla andra i din organisation når via webbgränssnittet i 3DEXPERIENCE.

 

Genom att ställa frågor kring attributen kan du få svar på viktiga frågor för verksamheten.

 

gul3

 

Färgkoderna fungerar både i webbversionen av 3DEXPERIENCE och i CATIA / Native Client. Här ser vi ett väldigt enkelt exempel där vi med hjälp av de indexerade sök-taggarna i kolumnen till vänster kan se vem som är ansvarig för modellen till höger.

 

 

Är det några specifika roller som kan dra extra nytta av detta?

 

Alla roller skulle jag vilja säga. Bussiness Intelligence handlar om att få svar från gällande data i realtid. Du behöver inte samla in Excelark som ska sammanställas inför möten och lägga en massa tid på data av låg kvalitet. Genom att ha en databas, en sanning, en ”Single source of truth” så sker dina frågeställningar automatiskt i realtid och du får fram data som håller hög kvalitet.

 

 

Hur bär man sig åt som företag om man vill skapa sina egna anpassade frågor i B.I. Essentials ?

 

Då kontaktar man oss på X10D solutions för konsultation och rådgivning!

 

 

Berättat av Tony Långström för Magnus Johansson

X10D Solutions Dassault Systemès Platinum Partner

 

 

Vill du ha fler tips på hur vi på X10D kan hjälpa ert företag med 3DEXPERIENCE, PLM-lösningar och CAD-frågor?

Kontakta oss på +46 (0) 735 188 700

eller info@x10d.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X10D Newsletter
Hide Buttons