3DEXPERIENCE Cloud – lovande PLM-lösning för mindre företag

3DEXPERIENCE Cloud – lovande PLM-lösning för mindre företag

On juni 14, 2018, Posted by , In 3DEXPERIENCE,Cloud,PLM, With No Comments

”Att kunna arbeta med Catia V5 i 3DEXPERIENCE är revolutionerande”

 

cloud_motorcykel

 

Inga installationskostnader, kryptering av kundens data i alla led och automatiska uppdateringar. Det är bara några fördelar med 3DEXPERIENCE Cloud. X10D Solutions har testat plattformen och vi är mycket imponerade.


 

Varför ska man välja 3DExperience Cloud?

– Cloud ger dig möjlighet att ha ordning och reda på både dokument och CAD-filer. Framförallt ser vi att det passar för små och medelstora företag. Dassault har även introducerat ”Power’By” i Cloud för V5 som är ganska revolutionerande. Möjligheten att använda samma datamodell där du kan arbeta med 3DExperience- och V5-data i samma struktur känns väldigt kraftfullt, säger Anders Selg, projektledare på X10D Solutions.

 

Hur fungerar plattformen rent praktiskt?
– Användare arbetar med sin data i så kallade Collaborative Spaces. Dessa kan du organisera hur du vill via mappstrukturer och bokmärken. Till detta följer ett helt projekthanteringssystem som innehåller alla delar man behöver för att få en bra överblick över ett projekt. Via dashboards som du enkelt styr själv kan du se alltifrån aktiviteter och faser, till leverabler, milstolpar och gate:ar i ditt projekt.

 

I och med R2018x kan även Catia V5-användare arbeta mot plattformen i molnet, hur går det till?
– V5-användare loggar in i 3DExperience via sin browser och väljer via kompassen Catia V5. Webbapplikationen startar då upp V5 åt dig lokalt. Sen är det fritt fram att jobba och söka, revidera dina V5-modeller precis som i en traditionell integration mellan CATIA V5 och t.ex. SmarTeam. Istället för att arbeta filbaserat sparas informationen in i 3DEXPERIENCE. Väl på plats så har systemet kontroll på t.ex. status, revisioner, länkar och strukturer.

 

Ser du fler fördelar med Cloud?
– Enligt våra tester får du bra prestanda i Cloud. Miljön är färdiginstallerad och klar, du behöver inte ta höjd för höga installations- och konfigurationskostnader. Dessutom ingår utbildning via Dassault Systèmes Companion-system, vilket gör att du snabbt och effektivt kan komma igång.

 

Vilka är de avgörande skillnaderna gentemot en 3DEXPERIENCE ”On Premise”-installation?
– Köper du On Premise får du en egen miljö att skruva på hur du vill och du får funktionalitet som liknar de metoder och processer som du arbetar med idag. I Cloud är det inte lika lätt att skräddarsy processer men kan man leva utan det så blir det en bättre ekonomi och Total Cost of Ownership.
Många av våra CatiaV5-kunder som kör filbaserat idag borde ha mycket nytta av att börja använda CATIA V5 och 3DEXPERIENCE on the Cloud. Väljer du Cloud får du möjlighet att styra upp dina processer. Det får du med av bara farten tack vare alla inbyggda funktioner i 3DExperience.

 

Hur går en implementation till?
– När vi implementerar en sån här lösning hos en kund väljer vi ut de paket/roller vi tycker är lämpliga. Vi rekommenderar att man börjar med en lärarledd kurs och sedan övergår till att använda Companion för självstudier.
Från X10D Solutions håll erbjuder vi också våra ”X10Ds” (extends) som till exempel kan hantera våra kunders ritramar eller manipulera egenskaper i modellerna etcetera. Vi kan till exempel plocka ut nummer och editera attribut enligt kundens önskemål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X10D Newsletter
Hide Buttons